S&V verwelkomt Famke Roes en Anna Verhoog

Schinkelshoek & Verhoog versterkt zich opnieuw met jong talent. Wij zijn verheugd Famke Roes (2000) en Anna Verhoog (1998) te verwelkomen aan boord van ons kantoor.

Famke Roes is momenteel masterstudente Public Administration: International and European Governance aan de Universiteit Leiden. Eerder behaalde zij haar BSc in International Relations and Organizations bij hetzelfde instituut.

Famkes interesse in internationale politiek is ontstaan door haar deelname aan Model United Nations (MUN) conferenties in verschillende Europese steden. Uiteindelijk motiveerde dit haar om samen met leeftijdsgenoten een eigen MUN-conferentie op te zetten. Haar interesse ligt inmiddels bij de hedendaagse uitdagingen van de Europese Unie. Voor haar bachelorscriptie analyseerde ze aan de hand van partijprogramma’s de huidige groei van Euroscepsis in de EU.

Anna Verhoog rondt momenteel haar masterstudie Colonial and Global History af aan de Universiteit Leiden. Haar interesse ligt in zowel politieke, militaire en maritieme als koloniale geschiedenis. Haar masterscriptie waaraan Anna nu werkt handelt over mutilatie tijdens de Atjehoorlog en de Indonesische Onafhankelijkheidsoorlog.

In haar bachelorscriptie ‘Het beloofde land bestaat niet’ richtte Anna zich op de herbezinning over het sovjetcommunisme door Nederlandse (ex-)communisten en hun eigen rol hierin na de val van de Sovjet-Unie. Tijdens het eerste semester van haar master bracht Anna een nieuwe (vergeten) Friese zeeheld aan het licht: kapitein Adriaan de Roock uit HarlingenOm haar ontdekking aan het licht te brengen verzorgde Anna een presentatie op de Conference of Frisian Humanities 2 die als thema ‘Veerkracht’ had. Daarnaast gaf ze een interview aan het Fries Dagblad en publiceerde de Harlinger Courant haar artikel hierover.

Bij Schinkelshoek & Verhoog ondersteunen Famke en Anna de politieke monitor.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Smidswater 27
  • 2514 BW Den Haag
  • (070) 820 91 00