Jaap van der Ploeg

Jaap van der Ploeg staat u graag terzijde bij complexe communicatieproblemen en  het organiseren van grote evenementen; ook wijst hij u graag de weg in politiek en ambtelijk Den Haag.

Na enkele jaren studie politicologie (Vrije Universiteit, Amserdam) trad hij op 21 jarige leeftijd in dienst bij de politieke redactie van het NOS-Journaal. Hij werkte er vijftien jaar, waarvan de laatste acht jaar als chef. In die laatste periode was hij ook voorzitter van de Parlementaire Persvereniging (PPV) en lid van de Raad van Bestuur van perscentrum Nieuwspoort. In die laatste functies leverde hij een bijdrage aan de openheid rond kabinetsformaties. Na 15 jaar NOS maakte Jaap van der Ploeg de overstap naar de overheidscommunicatie. Hij was directeur voorlichting en communicatie bij de ministeries van Defensie en Binnenlandse zaken en 10 jaar directeur van de Rijksvoorlichtingsdienst (RVD). Korte tijd was Jaap van der Ploeg Senior Vice President van Philips. In al deze functies bouwde hij brede ervaring op op het gebied van grote evenementen en congressen (EU- toppen,  verkiezingsdebatten) en in crisismanagement. En leerde hij ambtelijk, bestuurlijk en politiek Den Haag kennen als zijn broekzak.

Enkele andere relevante activiteiten: voorzitter van de Nederlandse Waddenfederatie, lid Presidium PvdA, voorzitter en bestuurslid van vier besturen op het gebied van oncologie, adviseur van de hotelketen WestCordhotels.

Dit is de kennis en ervaring die hij inbrengt bij het bureau Schinkelshoek en Verhoog.

Contact
jaap.ploeg@hetnet.nl
06 – 51 24 42 00

 

  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Lange Voorhout 52
  • 2514 EG Den Haag
  • (070) 820 91 00