Gosse Bosma

adviseur public affairs en strategie

Contact
06 54 73 81 27
g.bosma@schinkelshoekverhoog.com

Gosse Bosma is een ervaren ‘maatschappelijk’ bestuurder, adviseur en lobbyist. Voelt zich als een vis in het water in een complexe, bestuurlijke omgeving, ook internationaal. Heeft als directeur van de brancheorganisatie van goede doelen, Goede Doelen Nederland, zijn sporen verdiend als lobbyist voor de sector van goede doelen en filantropie en kenner van ‘goed bestuur’.

Zijn kracht ligt in strategisch inzicht en visieontwikkeling, is analytisch vaardig en hij kan geduldig koersen op inhoud. Hij heeft een scherp oog voor belangen op het maatschappelijk speelveld en kan daar inhoud, kleur en sturing aan geven.

 

Als voormalig bestuurslid en later voorzitter van de brancheorganisatie Goede Doelen Nederland heb ik Gosse Bosma over een periode van tien jaar goed leren kennen. Als directeur van deze brancheorganisatie kenmerkte hij zich door een bijzondere combinatie van eigenschappen: strategisch denker, effectief lobbyist, goede leidinggevende en tenslotte harde werker en aangenaam mens. Onder zijn aanvoering is de brancheorganisatie groot en volwassen geworden; door zijn toedoen is over een reeks van jaren een systeem van zelfregulering(gedragscodes) opgezet, inclusief bijbehorend toezicht en daaraan verbonden handhaving. De goede doelen in Nederland hebben veel aan hem te danken en ook internationaal heeft hij zijn sporen verdiend. Als het gaat om positionering van de filantropische sector, om het verder ontwikkelen van zelfregulering, om het versterken van de relatie tussen goede doelen en hun omgeving/achterban en om het opkomen voor de belangen van deze sector kan ik zijn diensten van harte aanbevelen.

Jan Jaap de Graeff, voorzitter Raad voor de Leefomgeving

 

Gosse is een goede strateeg, een ervaren lobbyist, deskundig en loyaal. Onder zijn bezielende leiding is Goede Doelen Nederland in de afgelopen decennia uitgegroeid tot een brancheorganisatie die de daarbij aangesloten goede doelen daadwerkelijk beter – want professioneler – laat opereren. Daarmee heeft hij de Nederlandse filantropie in het algemeen een grote dienst bewezen.

Adriana Esmeijer, directeur Prins Bernhard Cultuurfonds

 

  • Schinkelshoek & Verhoog
  • Lange Voorhout 52
  • 2514 EG Den Haag
  • (070) 820 91 00